Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB:s har donerat utrustning för skogsbrandsbekämpning till Chile

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-02-16 kl. 16:34
Idag har personal från MSB levererat brandskyddsutrustning som doneras till chilenska myndigheter i Santiago. Utrustningen ska ersätta skadad utrustning som använts under de historiskt stora skogsbränderna som pågått i Chile sedan december 2016.

Bränder pågår fortfarande men har med internationellt stöd kunnat begränsas till en idag kontrollerbar omfattning och spridning. Hittills har över 600 000 hektar brunnit och 11 människor omkommit.

MSB har också bidragit med en sambandsexpert och sammanlagt uppgår det svenska bidraget till omkring 200 000 euro. Tillsammans med andra medlemsstaters bidrag har detta framgångsrikt koordinerats av EU genom civilskyddsmekanismen.

Donerad svensk utrustning
750 längder brandslang på vardera 25 meter (19 km brandslang).
Dimstrålrör 100 styck
Grenrör 40 styck

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se