Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB:s åtgärder med anledning av händelserna i centrala Stockholm

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-04-07 kl. 16:58
Med anledning av att en lastbil kört in i en folkmassa på Drottninggatan i centrala Stockholm har MSB beslutat att gå upp i så kallad särskild organisation. Aktuell information finns på Krisinformation.se.

Här finns mer information

På den myndighetsgemensamma webbplatsen Krisinformation.se samlas bekräftad information från svenska myndigheter:

Krisinformation.se

Du kan också få information genom att lyssna på Sveriges Radio P4:

Sveriges Radio P4 Stockholm

Vad innebär särskild organisation?

Vid händelser i samhället som är så omfattande eller allvarliga att MSB:s resurser måste organiseras, ledas och användas på särskilt sätt beslutas om särskild organisation.

MSB:s uppdrag

MSB har beredskap för allvarliga olyckor, kriser och katastrofer och står alltid redo att bistå med olika typer av förstärkningsresurser samt ge stöd till samordning mellan olika myndigheter.

I myndighetens samordningsroll ingår att verka för ett koordinerat beslutsfattande mellan berörda aktörer vid en händelse. MSB ska också stödja dessa aktörer att samordna sin information till allmänheten.

Idag görs detta genom att regelbundet under en allvarlig kris hålla samverkanskonferenser där aktörerna gemensamt upprätthåller en uppdaterad lägesbild över vad som har hänt och hur man planerar att agera.

Kontakt: MSB:s Presstjänst kommunikation@msb.se