Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB välkomnar metoo-uppropet #larmetgår

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-11-23 kl. 20:49
Räddningstjänstpersonal är den senaste i raden av yrkesgrupper som får sitt eget metoo-upprop under benämningen #larmetgår. MSB arbetar aktivt med att stödja utvecklingen av jämställdhet och mångfald i kommunal räddningstjänst och välkomnar uppropet.

Personerna bakom uppropet kräver en förändring av arbetsplatskulturen och att sexuella trakasserier och nedvärderande språkbruk tas på yttersta allvar. Landets samtliga brand- och räddningschefer måste ta sitt ansvar och agera för nolltolerans, enligt uppropet.

–  Det personerna i uppropet vittnar om är helt oacceptabelt och ska inte få ske på någon arbetsplats. Särskilt inte på en arbetsplats som värnar om människors liv och hälsa. Självklart behöver även MSB slå vakt om en nolltolerans för sexuella trakasserier på våra skolor, där personal i räddningstjänsten utbildas, säger Jan Wisén, biträdande avdelningschef, MSB.

– MSB instämmer i de här kraven och myndigheten kommer med kraft att fortsätta arbetet för att bidra till nödvändiga förändringar, fortsätter Jan Wisén.

Vad gör MSB?

MSB stödjer räddningstjänsternas arbete för ökad jämställdhet och mångfald och myndighetens arbete tar sin utgångspunkt i de sju diskrimineringsgrunderna, som finns angivna i diskrimineringslagen. MSB bidrar bland annat genom;

  • finansiering av forskning inom området,
  • samverkan med Nätverket Jämställda Räddningstjänster,
  • genom att informera politiker på lokal och regional nivå,
  • genom att fortsätta med kunskapsspridning om jämställdhet och mångfald.

MSB har också antagit en inriktning av jämställdhet och mångfald i det kommunala säkerhetsarbetet 2015 – 2018.

– MSB arbetar aktivt för att skapa en miljö där alla kan känna sig trygga – både på våra utbildningar och ute i arbetslivet.  säger Jan Wisén.

Inriktning av jämställdhet och mångfald i det kommunala säkerhetsarbetet 2015 – 2018

Uppropet #MeToo Räddningstjänsten

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se