Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB utreder varför reservkraft inte fungerade

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-01-19 kl. 08:37
Under sen eftermiddag och kvällen den 18 januari drabbades MSB:s Stockholmskontor av ett lokalt elavbrott på Kungsholmen i Stockholm. MSB har reservkraft som ska gå igång automatiskt vid sådana tillfällen, men den startade inte.

- Det är mycket allvarligt, säger MSB:s säkerhetschef Mats Ekström. Vi kommer omgående att utreda hur detta kunde ske.

MSB har säkerställt att den mest kritiska verksamheten bedrivs från både Karlstad och Stockholm, så elavbrottet fick inga verksamhetskonsekvenser.

Under torsdagskvällen förekom medieuppgifter om att även MSB:s telefoni påverkades av elavbrottet och att SOS Alarm inte kunde nå fram till myndigheten. Detta stämmer inte. Telefonin fungerade, men det var under en kort tid upptaget hos den funktion som SOS Alarm sökte, vilket ledde till att deras samtal hamnade i en telefonkö - helt i enlighet med hur det är tänkt att fungera.

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se