Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB stöttar räddningstjänsten med anledning av branden i Asphyttan

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-05-29 kl. 15:26
För att underlätta bekämpningen av skogsbranden i Asphyttan, Värmland, har MSB under tisdagen skickat en skogsbrandsdepå med släckutrustning innehållande drygt 20 km slang, motorsprutor, pumpar och en sexhjuling till räddningstjänsten. Depån kommer från en av MSB:s 13 skogsbrandsdepåer som MSB har placerade runt om i landet.

Vid en skogsbrand är det kommunen som ansvarar för släckning via sin räddningstjänst. När det sker större skogsbränder kan kommuner samarbeta inom regionen om de ser att de inte kan klara situationen själva. För situationer när händelsen är alltför komplex, alltför stor eller långdragen för att inte heller regionens samlade resurser ska räcka till, har MSB förstärkningsresurser som kan användas.

På begäran av räddningsledare eller länsstyrelse kan MSB hjälpa till med förstärkningsresurser, och i vissa fall personal.

Information till allmänheten

MSB gick fredagen den 25 maj ut med ett myndighetsmeddelande där man varnade för hög brandrisk i stora delar av Sverige. Via webbplatsen Krisinformation.se, som drivs av MSB, kan allmänheten ta del av råd och aktuell information om händelser och kriser från myndigheter lokalt, regionalt och nationellt. MSB har även appen Brandrisk Ute, ett samarbete med SMHI, som visar den aktuella brandrisken i skog och mark på en karta.

Länkar

MSB:s förstärkningsresurser

Förstärkningsresurser skogsbrand

Brandriskprognoser på dinsäkerhet.se

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se