Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB satsar stort på Stockholm Pride

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-05-18 kl. 13:51
Gemensam samling på MSB och lunch på Östermalms brandstation före Prideparaden ska bidra till rekordstort deltagande från räddningstjänsterna och MSB.
Stockholm Pride pågår 31 juli – 6 augusti och MSB tillsammans med Nätverket Jämställd Räddningstjänst och räddningstjänsterna i Stockholmsområdet (Storstockholm, Södertörn och Attunda) hoppas på riktigt många kollegor på plats. Inte minst i Prideparaden lördagen den 5 augusti.

– Alla anställda i MSB och i landets räddningstjänster är välkomna att samlas lördag morgon på MSB på Fleminggatan. Vi bjuder på fika och underhållning med normkritisk blick. Sen går vi till Östermalms brandstation där Storstockholm bjuder på lunch, berättar Erik Flink, jämställdhets- och mångfaldshandläggare på MSB.

Deltagarna får också en inträdesbiljett till Pride Park på lördagskvällen.
Nils Weslien är förbundsdirektör i Karlstadsregionens räddningstjänstförbund, som i år har sekretariatet för Nätverket Jämställd Räddningstjänst, NJR. Precis som Erik Flink vill Nils Weslien se räddningstjänsten rikt representerad i paraden.

– Och självklart iförda larmställ eller andra arbetskläder! Vi vill visa var räddningstjänsten står när det gäller alla människors lika värde. Vi är till för alla, berättar Erik Flink.

Räddningstjänsterna satsar också på seminarier i Pridehouse som hålls i Kulturhuset. Hittills är det klart att Storstockholm arrangerar ett seminarium om suicidprevention, med särskild inriktning mot hbtq-personer.

Anmäl deltagande i paraden till erik.flink@msb.se

 

Inbjudan Stockholm Pride 2017

Kontakt: