Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB och SGU stödjer Öland med inventering av grundvatten

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-05-27 kl. 08:48
På grund av den rådande vattenbristen på Öland har MSB och Sveriges Geologiska Undersökning (SGU) beslutat att stödja Öland med en inventering av grundvatten. Mätningar kommer att genomföras under hösten för att undersöka om, och i så fall var, det finns möjlighet till ytterligare grundvattenuttag. Förhoppningen är att detta kommer underlätta den långsiktiga vattenförsörjningen.

Dricksvattenförsörjning är en stor utmaning. Det konstateras också i den nationella risk- och förmågebedömning som MSB lämnade till regeringen tidigare i år och det är angeläget att bidra till att minska den sårbarheten.

MSB följer läget när det gäller vattenbristen på Öland och för en kontinuerlig dialog med Länsstyrelsen i Kalmar.

Rapporten: Nationell risk- och förmågebedömning

Nyhet från Sveriges Geologiska Undersökning

 

Kontakt:
Cecilia Alfredsson Cecilia.Alfredsson@msb.se