Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Foto: Sveriges ambassad i USA

MSB möter sina amerikanska kollegor på Department of Homeland Security för att planera framtida forsknings- och utvecklingsavtal inom området samhällsäkerhet

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2019-06-11 kl. 14:25
På agendan står expertmöten om prioriterade ämnen såsom cybersäkerhet, informationspåverkan och arbete mot våldsbejakande extremism. Därefter leder Dan Eliasson och hans motparter högnivåmöten där det kommande årets verksamhet planeras. Resan börjar i Washington DC, och fortsätter sedan till Ottawa, Kanada.

− Den snabba digitaliseringen ökar kraven på arbetet med informations- och cybersäkerhet i hela samhället, säger Åke Holmgren, chef på Avdelningen för cybersäkerhet och säkra kommunikationer. Under veckan träffar vi våra motparter i USA och Kanada för att prata forskning och innovationsfrågor och praktiskt samarbete på cybersäkerhetsområdet. Detta stärker både vårt nationella arbete och även den gemensamma internationella strävan att öka cybersäkerheten.

Under dagarna i Washington DC kommer Dan Eliasson och MSB:s experter som arbetar med valsäkerhet och informationspåverkan att delta i ministermöte mellan inrikesminister Mikael Damberg och Acting Secretary Kevin McAleenan. Vid mötet presenterar MSB hur myndigheten arbetat med att skydda det svenska valet mot informationspåverkan. Därefter kommer Dan Eliasson delta i ett panelsamtal om säkerheten kring demokratiska val. Panelsamtalet anordnas av Svenska Ambassaden i House of Sweden och deltar gör även representanter från State Department, Department for Homeland Security och Department of Defense.

Läs mer om avtalet mellan MSB och DHS

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se