Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB medverkar vid Folk och Försvars rikskonferens 8-10 januari

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-12-27 kl. 10:00
Den 8-10 januari äger Folk och Försvars rikskonferens rum på Högfjällshotellet i Sälen. MSB medverkar i flera programpunkter.

Den 9 januari kommer det att vara fokus på militärt och civilt försvar. Både försvarsminister Peter Hultqvist och inrikesminister Anders Ygeman talar. MSB:s generaldirektör Helena Lindberg kommer att tala under rubriken "Civilt försvar: gråzoner, beredskap och medel". Tillsammans med överbefälhavaren Micael Bydén kommer hon också att reflektera kring civila aktörers möjlighet att lämna stöd till Försvarsmakten. Senare samma dag kommer Helena Lindberg även att presentera MSB:s årliga studie "Opinioner", som handlar om svenskarnas syn på säkerhet och försvar m.m.

Den 10 januari kommer bland annat att behandla området informationspåverkan, där MSB har en viktig och växande roll. Efter en inledande presentation av Janis Sarts, som är chef för Natos utvecklingscentrum för strategisk kommunikation i Riga, kommer Mikael Tofvesson från MSB:s operativa avdelning att medverka i en paneldiskussion om läget idag och nödvändiga åtgärder.

Hela programmet för Folk och Försvars rikskonferens går att ladda ner här:

http://www.folkochforsvar.se/rikskonferensen.html.

Här kommer även konferensen att webbsändas.

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se