Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB medverkar på Brand 2017 i Linköping

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-02-08 kl. 09:04
Den 16-18 maj arrangeras konferensen Brand 2017 i Linköping. Arrangörer är Föreningen Sveriges Brandbefäl (SBB) och Brandskyddsföreningen, i samarbete med MSB.

Temat för årets konferens är hållbar utveckling och kommer att belysa de stora utmaningar som finns i vår omvärld och vilken roll den kommunala räddningstjänsten kan spela i arbetet för att möta dem.

MSB medverkar vid flera programpunkter:

  • Presentation av den nyligen framtagna studien om framtidens kommunala räddningstjänstorganisation fram till år 2030
  • Presentation av hur MSB arbetar med operativ omvärldsbevakning och omvärldsanalys
  • Medverkan i en seminariepunkt om den återupptagna planeringen för totalförsvaret – vad innebär det för samhället i stort och för räddningstjänsten specifikt?

MSB är expertmyndighet på bland annat brandskydd. Vi arbetar för ökad brandsäkerhet i samhället. Det gör vi bland annat genom att bedriva forskning och utfärda regler och normer, men också genom att stödja den enskilda människans förmåga att förebygga och skydda sig mot bränder.

Mer information om Brand2017 på Brandkonferensens webbplats (pdf-fil)

Mer om MSB:s arbete med förebyggande brandskydd

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se