Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB är med och arrangerar den internationella konferensen ”Säkra städer i en osäker värld”

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-09-13 kl. 14:55
Den 13-15 september står Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) värd för ”Stockholm Security Conference” på Artipelag, Värmdö. Temat för årets konferens är ”Secure Cities in an Insecure World”. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är tillsammans med Sveriges Riksdag och Stockholms stad, partners till SIPRI för genomförandet av konferensen.

Konferensens målsättning är utröna vad dagens globala säkerhetstrender innebär för städer och dess invånare, och att utforska vilka nuvarande och möjliga sätt som städer har till förfogande för att möta dessa trender. Konferensen består av både plenarsessioner och parallella sidoseminarier.

MSB ansvarar för ett sidoseminarium den 15 december. MSB:s seminarium har titeln ”Implementing the UN Sendai Framework for Disaster Risk Reduction at the municipal level” och modereras av Margareta Wahlström, f.d. Special Representative of the Secretary-General for Disaster Risk Reduction och nuvarande ordförande i Svenska Röda Korset. Följande personer deltar:

  • Nils Svartz, vikarierande generaldirektör MSB
  • Per-Erik Ebbeståhl, Trygghets- och säkerhetsdirektör Stadskontoret, Malmö
  • Ebru Gencer, Head of Centre for Urban Disaster Risk Reduction and Resilience, also UPAG
  • Mikael Granberg, Karlstads universitet, Centrum för klimat och säkerhet, Centrum för naturkatastrofslära (CNDS)
  • Kathy Oldham, Chief Resilience Officer, Greater Manchester Civil Contingencies Unit, UK

Konferensen kommer att hållas med närvaro av H.M. Konung Carl XVI Gustaf och H.K.H. Kronprinsessan Victoria och med deltagande av Riksdagens talman Urban Ahlin.

Läs mer om Stockholm Security Conference