Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB lanserar nya msb.se

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2019-06-14 kl. 10:57
Tisdagen 18 juni byter MSB ut sin nuvarande webbplats och lanserar nya msb.se som har tydligare struktur och modernare webbdesign enligt vår nya grafiska profil.

Webbplatsen msb.se har funnits sedan myndigheten bildades 2009. Målet med den nya webbplatsen är att tillgodose våra målgruppers behov så att det blir ett värdefullt och enkelt stöd i vardagen. Vi har sett över innehållet och det i kombination med den nya webbdesignen hoppas vi leder till en bättre användarupplevelse.

– Det finns behov hos målgrupper att veta vad MSB gör. Startsidan har kompletterats med en aktuellt-sida som ger en mer detaljerad bild av vad MSB gör just nu, säger Helene Boqvist, projektledare.

Den första versionen av msb.se haft högt förtroende och varit uppskattad, som ett stort bibliotek med mycket kunskap. Men det har varit svårt att hitta vad man söker. Den nya webbplatsen ska underlätta att hitta det man söker, information med beröringspunkter kopplas bättre samman. Snabblänkar hjälper besökaren att hitta till MSBs övriga webbplatser.

Ambitionen att bättre ta hand om besökarnas förväntningar och underlätta kommunikation kring händelser och kriser har påverkat uppbyggnaden av webbplatsen.

Vi hoppas att ni kommer att gilla vår nya webbplats! 

Förbättringarna vill vi lyfta fram:
  • Webbplatsen anpassar sig till dator, mobil och läsplatta.
  • Bättre sökfunktion, bättre möjlighet att hitta utbildningar, regler, verktyg & tjänster samt publikationer och tydligare ingångar till välbesökta sidor.
  • Förnyad struktur med bland annat två nya ingångar:
    - Ämnesområden, där vi har samlat information utifrån våra fyra huvudsakliga verksamhetsområden.
    - Aktuellt, är ett komplement till startsidan där vi ger er aktörer en mer detaljerad bild av vad MSB gör just nu.
  • Ökad tillgänglighet med bland annat uppläsningsfunktion.
  • Enkel navigation till våra övriga webbplatser.
 
 
Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se