Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB har en ny grafisk profil

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2019-03-11 kl. 10:21
Nu är vår nya grafiska profil lanserad. Typsnitt, färger och grafiska element har uppdaterats, medan vår logotyp är oförändrad. Den nya profilen införs stegvis i våra kanaler och material.

Den nya profilen ska spegla en myndighet i tiden, den är modernare och mer enhetlig. Numera har vi tre färger; röd, lila och grå. Vi har en ny uppsättning typsnitt och för webb har vi särskilda typsnitt som har hög läsbarhet på skärm. För att skapa igenkänning och binda ihop kanaler och material har vi nya grafiska element.

Utsnitt från vårt illustrerade samhälle.
Ett av våra grafiska element är en illustration som baseras på vår vision, ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Illustrationen används framförallt som utsnitt såsom i bilden.

Vårt grafiska element linjerna.
Linjerna är en förlängning av strecken i vår logotyp. De står för rörelse och driv och bidrar med färg och form.

Ny profil införs stegvis

Den nya profilen kommer fasas in successivt i kanaler och material. Allt kommer inte göras om samtidigt för att det ska vara hållbart ekonomiskt och miljömässigt. Årets årsredovisning har formgetts i vår nya grafiska profil och sociala medier har uppdaterats. Under mitten av 2019 kommer en ny version av msb.se lanseras och då i helt ny kostym.

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se