Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB genomför en undersökning om individens uppfattning om trygghet och säkerhet

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-09-05 kl. 08:03
Under vecka 36 skickas en enkät om individens uppfattning om trygghet och säkerhet till 43 600 personer i Sverige från Statistiska centralbyrån på uppdrag av MSB.

Är du en av de som tagit emot brevet kan du enklast svara via den länk som anges i brevet. Det är bara att du följer instruktionen i brevet.  Det kommer inte att framgå vad just du har svarat när undersökningens resultat redovisas. Uppgifterna som du lämnar skyddas av sekretess.

Om du hellre vill svara på en pappersblankett kommer den att skickas ut om några veckor.

Om enkäten

Enkäten innehåller frågor om allmänhetens uppfattning om utsatthet för olyckor och samhällsstörningar. Svaren ska användas för att kunna inrikta arbetet för ett säkrare samhälle där skadorna till följd av olyckor och kriser minskar. Det behövs bättre kunskap om hur befolkningen i olika delar av Sverige, i olika åldrar och med olika bakgrund, ser på sin egen trygghet och säkerhet och om vad som upplevs som hot och risker. 

Enkäten har genomförts tre gånger tidigare: 2007, 2010 och 2014.

Resultatet

Resultatet kommer att presenteras på MSB:s webb för statistik efter årsskiftet.


Kommunspecifikt resultat

42 kommuner har valt att delta med ett extra urval på 800 personer per kommun för att kunna inrikta det förebyggande arbetet i sin kommun.

Följande kommuner deltar

Arvika
Bjurholm
Eda
Fagersta
Falkenberg
Finspång
Habo
Jönköping
Karlskrona
Laxå
Leksand
Linköping
Luleå
Lycksele
Mark
Mora
Mölndal
Nacka
Norberg
Norrköping
Norrtälje
Nyköping
Nässjö
Rättvik
Sigtuna
Skellefteå
Säffle
Sölvesborg
Tierp
Tranås
Trollhättan
Umeå
Uppsala
Vaggeryd
Varberg
Vetlanda
Vingåker
Vännäs
Värnamo
Ydre
Åmål
Örnsköldsvik

Kontakt: statistik@msb.se statistik@msb.se