Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB får regeringens uppdrag att analysera hantering av terrordåd

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-04-28 kl. 12:29
Regeringen kommer att ge MSB i uppdrag att analysera samhällets hantering av terrordådet i Stockholm den 7 april. Det berättade inrikesminister Anders Ygeman i samband med en debatt i riksdagen den 28 april.

Enligt inrikesministerns beskrivning kommer uppdraget till MSB att ha fokus på hur den samlade hanteringen av det initiala händelseförloppet inverkade på samhället. Analysen ska bidra till att samhället i framtiden ska kunna hantera större liknande händelser eller flera händelser som sker samtidigt. MSB ska, enligt inrikesministern, också belysa frågor som handlar om informations- och ryktesspridning i samband med händelsen.

MSB:s vikarierande generaldirektör Nils Svartz ser positivt på ett kommande regeringsuppdrag om attentatet.

"Från MSB:s sida brukar vi lyfta fram att det är viktigt att dra lärdom av inträffade händelser för att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera samhällsstörningar av olika slag. Vi inväntar nu de exakta formuleringarna i regeringens uppdrag och förbereder oss för att kunna dra igång arbetet med full kraft när uppdraget kommer", säger han.

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se