Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB deltog på Global Platform for Disaster Risk Reduction i Cancun

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-06-21 kl. 13:43
Vartannat år arrangerar UNISDR (FN:s kontor för katastrofriskreducering) ett globalt plattformsmöte på temat katastrofriskreducering. Syftet är att skapa ett forum för strategisk rådgivning, samordning, partnerskapsutveckling samt översyn av de framsteg som görs i implementeringen av ramverken för katastrofriskreducering.

På mötet i Cancun, Mexiko diskuterades för första gången framgångar med implementeringen av Sendairamverket för katastrofriskreducering. Ca 5000 personer deltog. Slutsatserna från konferensen identifierar konkreta och praktiska åtgärder som ska driva implementeringen av Sendairamverket vidare de kommande två åren.

Mer information finns på plattformsmötets webbplats

Under konferensen arrangerades plenarsessioner, arbetssessioner, förberedande sessioner, sidoevent, fältbesök mm. Sessionerna utgick från Sendairamverkets fyra prioriterade områden och sju globala målsättningar.

Mål A: Minska dödligheten som orsakas av katastrofer

Mål B: Minska antalet människor som drabbas av katastrofer.

Mål C: Minska de ekonomiska förlusterna.

Mål D: Minska skador på samhällsviktig verksamhet.

Mål E: Öka antalet länder med nationella och lokala strategier för katastrofriskreducering.

Mål F: Stärka det internationella samarbetet med utvecklingsländer.

Mål G: Öka användningen av system för tidigt varning och riskinformation.

Sveriges delegation bestod av medarbetare från UD, MSB, SMHI och Sida.

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se