Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB bidrar med en expert på propaganda, desinformation och vilseledning vid EEAS, StratCom East Task Force

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-08-30 kl. 08:00
Från och med den 1 september och ett år framåt bidrar MSB med en expert vid European External Action Service (EEAS), StratCom East Task Force i Bryssel, med uppgift att följa och analysera rysk informationspåverkan (propaganda, desinformation och vilseledning).

– Placeringen av en expert vid EEAS, StratCom East Task Force i Bryssel är ett operativt stöd till EU och samtidigt en viktig del i utvecklingen av Sveriges internationella nätverk för att identifiera och möta informationspåverkan från främmande makt. MSB är i en utvecklingsfas inom området och vi hoppas på att både kunna tillföra och få breddade praktiska kunskaper om hur vi identifierar och bemöter desinformation och propaganda, säger Mikael Tofvesson, chef för Enheten för omvärld och beredskap vid MSB.

Information om MSB:s arbete rörande psykologiskt försvar och informationspåverkan
https://www.msb.se/sv/Insats--beredskap/Psykologiskt-forsvar/MSB-och-psykologiskt-forsvar/

Information om EU EEAS StratCom East Task Force (Engelska)
http://eeas.europa.eu/euvsdisinfo

Frågor och svar om StratCom East Task Force (Engelska) http://eeas.europa.eu/top_stories/2015/261115_stratcom-east_qanda_en.htm

Kontakt: MSB:s pressjänst kommunikation@msb.se