Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB ansöker om brandbekämpningsflyg från EU

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-07-16 kl. 16:32
Risken för skogsbrand är extremt stor i stora delar av landet vilket gör att MSB idag valt att aktivera EU:s civilskyddsmekanism och skickat in en begäran om brandbekämpningsflyg till ERCC.

– Vi har valt att begära det här stödet från EU för att vi ser att den nationella beredskapen behöver stärkas just nu. Det är väldigt torrt i marken och prognoserna framöver tyder på att skogsbrandsrisken kommer vara på en extrem nivå över hela landet även den kommande tiden, säger Jakob Wernerman, operativ chef för MSB:s hantering.

Just nu pågår en dialog med ERCC om vilka resurser som finns tillgängliga och när de i så fall skulle kunna komma till Sverige.

Kontakt: MSB:s Presstjänst kommunikation@msb.se