Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Kammarrätten i Göteborg avslår ytterligare två överklaganden angående utlämning av uppgifter om allvarliga it-incidenter

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-02-03 kl. 13:57
2016 överklagade Nyhetsbyrån Sirén ett beslut från MSB att inte lämna ut vissa uppgifter ur inkomna rapporter om allvarliga it-incidenter. Överklagandet avslogs av Kammarrätten 2016. Nu avslår Kammarrätten ytterligare två överklaganden.

Nyhetsbyrån Sirén överklagade under 2016 ett beslut från MSB att inte lämna ut vissa uppgifter ur inkomna rapporter om allvarliga it-incidenter. Överklagandet avslogs av Kammarrätten i Göteborg den 31 augusti 2016. Efter ytterligare ett överklagande från nyhetsbyrån Sirén om att utlämna information från it-incidentrapporter har Kammarrätten i Göteborg avslagit den begäran 31 januari 2017. Samma dag avslog Kammarrätten en motsvarande begäran från en privatperson.

Domstolen anser att uppgifterna i fråga omfattas av sekretess och inte kan lämnas ut eftersom de lämnar eller kan bidra till upplysning om säkerhets- eller bevakningsåtgärd och att det kan antas att syftet med åtgärden motverkas om uppgifterna röjs. Kammarrättens domar kan överklagas till Högsta förvaltningsdomstolen.

Kammarrättens dom 2017-01-31 (pdf)

MSB:s yttrande i sin helhet 2016-09-30 (pdf)

Kammarrättens dom 2016-08-22 (pdf)

MSB:s yttrande i sin helhet 2016-06-13 (pdf)

Om obligatorisk it-incidentrapportering för statliga myndigheter på cert.se

Faktablad: Så skyddar MSB din information

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se