Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Information om eldningsförbud på olika språk

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-07-25 kl. 11:26
Det finns ett stort behov av att informera om eldningsförbud så att så många som möjligt kan ta till sig av informationen. MSB arbetar därför med att ta fram texter på olika språk som kan användas av alla som har behov av att informera om eldningsförbud.

MSB har idag gått ut med en uppmaning till kommuner och länsstyrelser att skärpa redan gällande eldningsförbud till att inkludera alla platser, inklusive egen tomt. Eftersom det är räddningstjänsten, kommunen eller länsstyrelsen som beslutar om eldningsförbud är förbuden lokala och gäller i respektive kommun eller län. MSB har tagit fram en text som på ett övergripande sätt berättar om eldningsförbud och vad det innebär. Du hittar texterna via länken nedan.

Texter på olika språk om eldningsförbud.

Texterna kan användas av alla som har behov av att informera om eldningsförbud.

Texten på svenska - två versioner

Eldningsförbud råder!

Eldningsförbud innebär att du INTE får elda eller grilla i skog och mark eller på allmän plats. Förbudet gäller även engångsgrillar, iordninggjorda eldstäder och grillplatser på offentlig mark, exempelvis badplatser, campingplatser och parker.

Tänk på att det alltid är du som bär ansvaret för säkerheten och att du kan ställas till svars och bli straffad om du orsakar en brand eller bryter mot eldningsförbudet.

--------------------

Totalt eldningsförbud råder!

Totalt eldningsförbud innebär att du INTE får elda eller grilla på egen tomt, i skog och mark eller på allmän plats. Förbudet gäller även engångsgrillar, iordninggjorda eldstäder och grillplatser på offentlig mark, exempelvis badplatser, campingplatser och parker.

Tänk på att det alltid är du som bär ansvaret för säkerheten och att du kan ställas till svars och bli straffad om du orsakar en brand eller bryter mot eldningsförbudet.

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se