Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Hack for Sweden 2018

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-04-10 kl. 10:00
Helgen den 13-15 april anordnas årets upplaga av hackathonet Hack for Sweden där MSB är med som arrangör tillsammans med över 30 andra myndigheter och organisationer. Syftet med Hack for Sweden är att inspirera till och öka användandet av myndigheters och andra organisationers öppna data.

Ett hackathon är en tävling där deltagarna utvecklar mjukvara och en jury bedömer sedan bidragen efter olika kriterier och utser en vinnare. Utmaningen för tävlingsdeltagarna i Hack for Sweden är att genom nya innovativa idéer skapa samhällsnyttiga produkter och tjänster med hjälp av öppna data under endast 48 timmar.

MSB tillhandahåller data till deltagarna om bland annat skyddsrum, VMA-sändare, brandstationer, översvämningskartering, brandriskvärden, Sevesoanläggningar och naturolyckor.

Läs mer om tävlingen och om tidigare års resultat  

 

Hack for Swedens webbplats

Hack for Sweden   på YouTube

Hack for Sweden på Facebook

Hack for Sweden på Twitter

Kontakt:
No such user