Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Hack for Sweden 2016

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-02-25 kl. 11:30
I mars 2016 är MSB för tredje gången med som partner till Hack for Sweden. Hack for Sweden är ett unikt initiativ som ska inspirera studenter, datajournalister och utvecklare att med hjälp av myndigheters öppna data skapa nya produkter och tjänster som kan komma allmänheten till del. Den första tävlingen hölls i mars 2014 och den tredje omgången planeras till helgen den 12-13 mars 2016.

"Hack for Sweden har vuxit sedan starten 2014 och nu är det ett 20-tal statliga myndigheter och organisationer som står bakom tävlingen. Det innebär att det finns mer öppna data än tidigare för de tävlande att använda. Fokus i år är ökad samverkan mellan myndigheter och deltagare", säger Angela Yong från SMHI, projektledare för Hack for Sweden. 

24 lag med sammanlagt över 70 tävlande är anmälda. Utmaningen för tävlingsdeltagarna är att använda myndigheters och andra organisationers öppna data i nya applikationer som skapar nytta för såväl myndigheterna som andra aktörer och allmänheten.

För att få utmärkelsen Hack for Sweden Award gäller det att vara kreativ och nyskapande och inte minst att använda flera olika myndigheters data.
Söndag 13 mars kommer alla lagens 3 minuterspresentationer och den slutliga prisutdelningen att streamas för de som vill följa med live.

 Se trailer: Hack of Sweden 2016

 

Läs mer om förra årets resultat samt mer information om Hack for Sweden 2016

Hack for Swedens webbplats

För snabba uppdateringar, följ Hack for Sweden på:

Hack for Sweden på Facebook

Hack for Sweden på Twitter

Kontakt:
Anders Eriksson Anders.Eriksson@msb.se