Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Dan Eliason på StratCom-konferensen

GD deltar vid konferens i Washington D.C

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-10-02 kl. 17:00
MSB:s GD Dan Eliasson är under denna vecka på besök i USA för att tala på och bidra till en konferens om informationspåverkan och strategisk kommunikation på House of Sweden.

Konferensen anordnas gemensamt av Sveriges ambassad och tankesmedjan Atlantic Council och samlar en bredd av experter och tongivande personer på området. MSB har bidragit i planeringen av konferensen där även bland annat chefen för DHS, Secretary Kirstjen Nielsen, liksom general Michael Hayden, förre chefen för CIA och NSA, kommer att framträda.

Generaldirektören kommer under veckan även att odla det goda samarbetet och kontakterna som Sverige har med USA genom vårt bilaterala avtal för forskning och utveckling. Ett samarbete som firade 10-årsjubileum förra året. Vår motpart för avtalet på amerikansk sida är Department for Homeland Security (DHS) och avdelningen Science and Technology (S&T). Avtalet är till för hela krisberedskapssystemets aktörer och syftar till att stärka det svenska, amerikanska och transatlantiska resiliensarbetet. Exempel på samarbetsområden är samhällets resiliens, strategisk kommunikation och informationspåverkan, cybersäkerhet, framtidens insatsområde och insatspersonal, riskkommunikation, preventiva åtgärder mot våldsbejakande extremism samt farliga ämnen.

Mer information om det transatlantiska samarbetet

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se