Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Framgångsrikt årsmöte mellan USA:s DHS och MSB

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-07-11 kl. 14:05
28-29 juni hölls det årliga bilaterala mötet mellan MSB och den amerikanska motparten Department for Homeland Security (DHS) i Washington. Den svenska delegationen leddes av Nils Svartz, som mötte sin motsvarighet, nytillträdde Acting Under Secretary for Science and Technology William Bryan.

Foto: Åsa Kyrk Gere

Under mötet uppmärksammades det djupa och framgångsrika samarbete som länderna utvecklat under avtalets tio år. Utöver presentationer av pågående projekt diskuterades prioriteringar inför det kommande året. Experter från båda sidor deltog i workshops med fokus på räddningspersonal och cybersäkerhet. Parterna kom överens om flertalet åtgärdspunkter, och var överens om att det finns mycket vi kan göra tillsammans för att med gemensamma krafter arbeta för ett säkrare och mer resilient samhälle.

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se