Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Fortsatt stor brandrisk i södra Sverige

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-08-01 kl. 14:08
Vid bränderna i Kårböle och Trängslet har avvecklingen av räddningstjänsten påbörjats men brandrisken är fortsatt hög i framför allt mellersta och södra Sverige där nya bränder uppstår hela tiden. MSB fortsätter ha kontakt med räddningstjänsterna för att kunna sätta in resurser snabbt där det behövs.

 

– Vi har kontroll på det höga brandriskvärdet här i staben och har också kontroll på de bränder som inträffar i Sverige. Vi tar en tidig kontakt med de lokala räddningstjänsterna och systemledningarna, för att erbjuda våra resurser som är främst flygande resurser, säger Emma Nordwall som jobbar i MSB:s räddningstjänststöd.

MSB har flygande resurser tillgängliga på flera olika ställen men vid den här typen av bränder är det trots allt markperosnal som är avgörande.

– Det gäller att räddningstjänsterna själva är proaktiva med, men det ser vi att dom är i nuläget, säger Emma Nordwall.

För allmänheten är det viktigt att respektera de eldningsförbud som finns för att inte belasta samhällets resurser mer än nödvändigt. Värmeläget med höga temperaturer kan också ge andra konsekvenser än skogsbränder. Information till allmänheten finns på din kommuns webbplats eller på den myndighetsgemensamma webbplatsen Krisinformation.se.

Kontakt: MSB:s Presstjänst kommunikation@msb.se