Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Försvarshögskolan presenterar rapport om salafism

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-06-28 kl. 10:42
Torsdag 28 juni presenterade Försvarshögskolan en rapport om budskap i salafistiska jihadistmiljöer som MSB beställde förra året.

Förra året fick Försvarshögskolan i uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, att beskriva de budskap som sprids i salafistiska jihadistmiljöer i Sverige. Magnus Ranstorp, docent och forskningsledare, har lett arbetet med att ta fram rapporten Mellan salafism och salafistisk jihadism som Försvarshögskolan presenterade vid en pressträff torsdagen den 28 juni.

Målet med uppdraget har varit att öka kunskapen om de metoder som kan ligga bakom den informationspåverkan som bedrivs av salafistisk jihadistiskt inspirerade aktörer mot olika målgrupper i Sverige.

MSB kommer att publicera rapporten i sin kunskapsbank på msb.se efter semestrarna. Innan dess är det möjligt att begära ut den via registraturen.

Rapporten är en del av MSB:s kunskapsbyggande arbete inom området islamistisk informationspåverkan. 

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se