Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Förhöjd helikopterberedskap

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2019-04-23 kl. 17:35
Det råder ovanligt höga brandriskvärden för säsongen. MSB har förhöjt helikopterberedskapen och förstärkt med helikoptrar där riskerna är som störst. Två stycken har placeras i Växjö och två i Göteborg. Helikoptrarna ska kunna starta inom 90 minuter efter larm.

Pressträff om läget och beredskapen

Under morgondagen anordnar MSB en pressträff för att berätta om läget och vad som görs, men även vad som har gjorts för att förstärka beredskapen inför sommaren. Inbjudan skickas ut separat.

- Vi har förstärkt helikopterberedskapen på utvalda platser, men nu är det viktigt att allmänheten hjälper till att hålla nere risken för att starta bränder. Man behöver ha koll på brandrisken där man är och det gör man enklast i appen brandrisk ute, men också titta på hemsidan för sin lokala räddningstjänst om eldningsförbud råder, säger Jakob Wernerman som deltar på morgondagens pressträff.

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se