Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Föreläsare klara till uppstartskonferens inför Krisberedskapsveckan 2018

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-01-18 kl. 16:09
Uppstartskonferensen presenterar i år en föreläsartrio. En retorikexpert, en folkbildare känd från Sommar i P1 och en forskare som gör en utblick i EU ger ny kunskap om riskkommunikation.

– Till årets program har vi fått till en mix av föreläsningar om ämnet hur vi kommunicerar till människor om att vara förberedd på kris och krig, säger Alexandra Johansson, moderator på konferensen.


Retorikprofessor Brigitte Mral ger det historiska perspektivet på hur staten har informerat och försökt att övertyga i tidigare versioner av broschyren ”Om kriget kommer”. Riskforskare Minna Lundgren berättar hur åtta EU-länder jobbar med riskkommunikation. Vad är likt och olikt i jämförelse med Sverige? Dagen avrundas med att Herman Geijer, folkbildare, talar om att nå ut till nya målgrupper och människans samarbetsförmåga.

Innehåll i broschyr till Sveriges hushåll och kampanjmaterial

Ett självklart ämne för konferensen är den broschyr MSB skickar ut, på uppdrag av regeringen, till alla Sveriges hushåll. Det sker i anslutning till kampanjen Krisberedskapsveckan vecka 22.
– Det blir en övergripande presentation av broschyren med tid för publikens frågor. Sedan visar vi också nyheterna i kampanjmaterialet, fortsätter Alexandra Johansson.

Startklar inför 28 maj – 3 juni

Konferensens syfte är att både ge ny kunskap om riskkommunikation och att göra deltagarna startklara inför kampanjaktiviteterna 28 maj – 3 juni.  Målgruppen är beredskapshandläggare, beredskapsansvariga, kommunikatörer, kommunikationschefer i kommun och på länsstyrelser och representanter från frivilligorganisationer som deltar i kampanjarbetet.   
     
Det går även att följa konferensen via en webbsändning på YouTube. Länk för att följa konferensen på distans kommer läggas ut i nära anslutning till att konferensen öppnar.      
Har du frågor om konferensen mejla till: krisberedskapsveckan@msb.se

Kontakt: krisberedskapsveckan@msb.se