Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

FOI presenterar två studier om det svenska valet

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-12-10 kl. 08:00
Vid ett seminarium nyligen presenterade FOI två MSB-finansierade studier om informationspåverkan av det svenska valet. Den ena studien handlar om botar på Twitter, den andra om det svenska valet i digitala miljöer.

I februari i år fick Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, i uppdrag från MSB att ta fram två studier om hur det svenska riksdagsvalet diskuterades i olika digitala miljöer. På ett seminarium onsdag 5 december presenterade FOI de båda studierna med namnen: " Automatiserade konton – en studie av botar på Twitter i samband med det svenska riksdagsvalet" och "Digitala diskussioner om genomförandet av riksdagsvalet 2018".

Rapporterna är en del i MSB:s kunskapsbyggande arbete om informationspåverkan av det svenska valet i höstas.

MSB har i uppdrag från regeringen att identifiera, möta och sprida kunskap om informationspåverkan.

Automatiserade konton - en studie av botar på Twitter i samband med det svenska riksdagsvalet (pdf)

Digitala diskussioner om genomförandet av riksdagsvalen 2018 (pdf)

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se