Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Använd frivilliga försvarsorganisationer för att stärka krisberedskap och civilt försvar

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-05-15 kl. 09:00
Frivilliga försvarsorganisationer är viktiga resurser för att förstärka ansvariga aktörer vid svåra samhällsstörningar. Nu finns information i broschyren "Frivilliga försvarsorganisationer: förstärkning för myndigheter och kommuner" om hur centrala myndigheter, länsstyrelser, kommuner, landsting och räddningstjänster kan inleda eller fördjupa ett samarbete.

De frivilliga försvarsorganisationerna har en särskild roll inom krisberedskap och civilt försvar. Förutom att förstärka personalförsörjningen förmedlar de information från ansvariga aktörer till allmänheten. I broschyren kan du läsa exempel på hur olika aktörer samarbetar med frivilliga.

Frivilliga försvarsorganisationer: förstärkning för myndigheter och kommuner
De frivilliga försvarsorganisationerna är resurser för både civila myndigheter och Försvarsmakten vid svåra samhällsstörningar. Myndighe...
Publikationsnummer:
MSB1201
 
 

Information riktad till enskilda för att skapa engagemang

De frivilliga försvarsorganisationerna har tagit fram broschyren "Du behövs - din insats gör skillnad" med stöd av MSB för att informera enskilda hur de kan engagera sig för att stärka den egna och samhällets samlade beredskap.

Broschyren ska bland annat användas i samband med Krisberedskapsveckan den 28 maj- 3 juni. Den anknyter till utskicket av broschyren "Om krisen eller kriget kommer" som sänds ut till landets hushåll, där människor uppmanas att engagera sig frivilligt.

Du behövs din insats gör skillnad: Frivilliga försvarsorganisationer
De frivilliga försvarsorganisationerna bidrar till att stärka Sveriges beredskap i tider av kris och höjd beredskap. Idag är runt 350 00...
Publikationsnummer:
MSB1202
 
 

Läs mer om frivilliga försvarsorganisationer

Läs mer om Krisberedskapsveckan och "Om krisen eller kriget kommer"

Kontakt:
Pernilla Hultén Pernilla.Hulten@msb.se