Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Dörrknackning får fler att testa sin brandvarnare

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-02-08 kl. 16:11
Under hösten tävlade landets brandstationer om att värva flest prenumeranter till en gratis SMS-tjänst. Burträsk brandstation var bäst i landet och vann tävlingen genom att knacka dörr.

Nästan alla i Sverige har brandvarnare, men i var tionde fall fungerar den inte. En vanlig orsak är att den testas för sällan. Nätverket Aktiv mot brand har därför tagit fram en SMS-tjänst på www.skyddadigmotbrand.se där vem som helst kan anmäla sig för gratis påminnelser.

Under hösten deltog cirka 100 brandstationer i tävlingen och tillsammans såg de till att närmare 4 000 privatpersoner anslöt sig till tjänsten. Totalt är det nästan 9 000 hushåll i Sverige som får regelbundna påminnelser om att trycka på knappen.

Vinnaren av tävlingen blev Burträsk brandstation i Skellefteå kommun som värvade nästan var femte invånare till SMS-tjänsten. Brandmännen har knackat dörr och  informerat invånarna i Burträsk om brandsäkerhet och tipsat om gratistjänsten.

I helgen firade brandstationen vinsten med food truck-fest och ett löfte om att fortsätta arbeta aktivt för att fler ska anmäla sig för gratis påminnelser.

Svalöv, Dorotea, Jönköping, Karlstad och Värnamo är andra brandstationer som  har arbetat hårt och värvat många prenumeranter. 

Kontakt:
Alexandra Johansson alexandra.johansson@msb.se