Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Dan Eliasson tackar Europa för stödet under bränderna

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-09-27 kl. 10:24
Den 27-28 september deltar MSB:s generaldirektör Dan Eliasson vid EU:s generaldirektörsmöte om civilskyddsfrågor i Wien.

Sommarens skogsbränder och det stöd som förmedlats genom EU:s civilskyddsmekanism kommer att stå i fokus. Som en del av programmet kommer Dan Eliasson att presentera erfarenheter från bränderna i Sverige och passa på att tacka EU-kollegorna för det viktiga stödet till skogsbrandsbekämpningen i Sverige under sommaren. Inför mötet träffas också de nordiska kollegorna på civilskyddsområdet för att utbyta tankar om hur EU-samarbetet på området ska utvecklas.

Generaldirektörerna kommer att ges tillfälle att diskutera en stärkt gemensam responskapacitet (rescEU) t.ex. på skogsbrandsområdet. Det är en del av en pågående revidering av EU:s civilskyddslagstiftning. Förhandlingar pågår för närvarande men förhoppningen är att den reviderade lagstiftningen ska beslutas innan årets slut.

Möten i generaldirektörskretsen arrangeras en gång per halvår i den av EU:s medlemsstater som innehar det roterande ordförandeskapet.

Kontakt: