Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Dan Eliasson ny generaldirektör för MSB

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-01-31 kl. 10:09
Idag har regeringen utsett nuvarande rikspolischef Dan Eliasson till ny generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Dan Eliasson tillträder posten den 5 mars.

Nuvarande vikarierande generaldirektör Nils Svartz kvarstår i myndighetsledningen fram till den 1 juni för att stötta i introduktionen i myndigheten.

− Jag välkomnar Dan Eliasson till statens finaste generaldirektörsjobb, säger Nils Svartz. Jag hade förmånen att jobba med Dan i Justitiedepartementet och har också haft många täta och goda kontakter med Polisen och med Dan personligen under min tid vid MSB.

Läs pressmeddelandet på regeringens webbplats

Pressbild på Dan Eliasson (Polisens webbplats)

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se