Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Dan Eliasson ny GD för MSB

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-03-06 kl. 14:00
Dan Eliasson har tillträtt som ny myndighetschef för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. - Det ska bli spännande att leda MSB, som ju är en myndighet med ett viktigt och komplext uppdrag att driva på utvecklingen och samordna samhällets beredskap för kris och krig, säger Dan Eliasson.

Myndighetschef Dan Eliasson Foto: Polisens pressbild

I ett modernt och föränderligt samhälle kan man uppleva risker, hot och sårbarheter som komplexa och otydliga och då behövs tydlighet i säkerhetsarbetet och om hur uppkomna situationer ska hanteras. Det gäller oavsett om man talar om familjens trygghet och säkerhet, eller samhällets funktionalitet och skyddet av våra grundläggande värden, oavsett om det handlar om offentligt ansvar eller privat, det gäller oss alla. Det är min uppfattning att MSB har ett särskilt ansvar att ta bort otydligheter och att skapa tydlighet som svar på komplexa frågor. Jag hoppas kunna bidra till det och ser fram emot att fördjupa mig i verksamheten, säger Dan Eliasson.

Dan Eliasson kommer närmast från befattningen som rikspolischef, och har tidigare även varit generaldirektör för Försäkringskassan, Migrationsverket och statssekreterare på Justitiedepartementet.

Nils Svartz är förordnad som överdirektör till och med 31 maj 2018.

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se