Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Vattenbombningsplan av typen Canadair CL-415

Brandsläckningsflyg begärs till Nacka

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-06-15 kl. 19:33 | Uppdaterad:2018-06-15 kl. 21:52
En räddningsinsats pågår sedan fredagseftermiddagen för att bekämpa en skogsbrand i Nacka kommun. Räddningsledningen vid Södertörns brandförsvar kontaktade vid 19-tiden MSB för att få stöd av vattenbombande flygplan i släckningsarbetet.

MSB har sedan 10 juni två italienska brandsläckningsflygplan stationerade på Örebro flygplats, som en förstärkning av den svenska beredskapen. Planen är av typen Canadair CL-415 och kan ta 6 200 liter vatten vid varje "skopning".

Planen lyfte från Örebro flygplats vid 20-tiden på fredagskvällen för att flyga till skogsbranden i Nacka. Från luften undersökte man förutsättningarna för att vattenbomba i området.

Vattenbombning inleddes vid 20.45. En timmes vattenbombning gav god effekt i släckningsarbetet och planen kunde återvända till Örebro vid 22-tiden.

Läs mer om MSB:s skogsbrandsberedskap

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se