Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Brandkonferens med tema innovation och förändring

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2019-01-25 kl. 15:24
Den 21–23 maj är det dags för årets Brandkonferens, som i år äger rum på Stockholm Waterfront. Temat är innovation och förändring, och MSB medverkar i flera programpunkter.

Omvärldens förflyttningar sker i allt snabbare takt och påverkar oss alla. MSB:s och räddningstjänstens roll påverkas av faktorer som klimatförändringar, nytt säkerhetspolitiskt läge, teknologisk utveckling och energiomställning, vilket bidrar till förändrade förutsättningar och behov.

Årets tema för Brandkonferensen är innovation och förändring – ett fokus som på flera vis speglar den förändringsintensiva tid vi lever och verkar i. Årets konferens kommer belysa dagens och framtidens utmaningar utifrån ett innovationsperspektiv och lyfta fram konkreta exempel på hur vi kan ta oss an framtiden.

Parallellt med Brandkonferensen och i samma byggnad arrangerar stiftelsen Brandforsk en internationell forskningskonferens. Deltagarna har möjligheten att växla mellan konferenserna och under eftermiddagen den 22 maj är programmet gemensamt (på engelska). De innovativa lösningarna kommer att presenteras av svensk och utländsk räddningstjänst, politiker, myndigheter, företag och forskare.

Läs mer om Brandkonferensen och ta del av hela programmet på Brandskyddsföreningens webbplats

Kontakt: