Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Brandkonferens med fokus på räddningstjänstens kompetensförsörjning

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-04-03 kl. 15:41
Hur klarar vi framtidens kompetensförsörjning inom räddningstjänsten? Det är temat för Brandkonferensen 2018, som äger rum den 22-24 maj i Göteborg. Konferensen arrangeras av Brandskyddsföreningen och Sveriges Brandbefäl, med MSB som medarrangör och Räddningstjänsten Storgöteborg som värd.

Redan idag är det på många håll en stor utmaning för kommunal räddningstjänst att rekrytera och täcka verksamheternas behov. Denna utmaning kan förväntas växa i framtiden.

På Brandkonferensen kommer fem olika perspektiv på denna utmaning att genomsyra dagarna:

  • Kultur – vad vill räddningstjänsten vara och representera, och hur påverkar det möjligheterna att rekrytera och agera?
  • Forskning – hur kan vi ta del av och tillämpa ny kunskap om organisationsförändring och kompetensförsörjning i praktiken?
  • Strategisk rekrytering – vilka kompetenser behövs i framtiden? Hur attraherar vi nya medarbetare och får dem att vilja stanna?
  • Effektivisering – vad innebär organisationsform, avtalsformer och uppdraget för våra möjligheter till en effektivare organisation som möter samhällets krav?
  • Ledarskap – vilken roll har ledarskapet i att trygga den strategiska kompetensförsörjningen och hur banar vi rätt väg för framtidens ledare?

MSB kommer att medverka vid flera av programpunkterna. Exempelvis kommer företrädare för MSB:s utbildningsverksamhet berätta om hur myndigheten arbetar för att bli mer proaktiv i förhållande till de utbildningsbehov som finns inom räddningstjänsten.

Anmälan och information på Brandskyddsföreningens webbplats

Kontakt: MSB:s Presstjänst kommunikation@msb.se