Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Bättre kunskap ska höja beredskapen

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-02-20 kl. 14:17
MSB har fått regeringens uppdrag att ta fram ett nationellt informationsmaterial med konkreta tips på vad varje privatperson kan göra för att förbereda sig inför kriser och höjd beredskap, samt för att öka kunskapen om informationspåverkan som vi i Sverige kan utsättas för. I uppdraget till MSB ingår även att stärka stödet till kommunerna i informationsarbetet.

I genomförandet av uppdraget ska MSB samverka med berörda aktörer, såsom länsstyrelser, frivilligorganisationer samt Sveriges Kommuner och Landsting. I de delar av genomförandet som avser höjd beredskap ska MSB samråda med Försvarsmakten.

– Regeringsuppdraget innebär en utveckling och förstärkning av det arbete som pågår och då särskilt inom området höjd beredskap, säger Svante Werger, kommunikationsdirektör på MSB.

Uppdraget ska redovisas senast den 1 mars 2018.

Pressmeddelande på regeringens webbplats

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se