Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Årsredovisning 2015

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-02-24 kl. 11:02
MSB:s verksamhet syftar till att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor, kriser och krig. I årsredovisningen kan du ta del av MSB:s verksamhet som genomfördes under 2015.

Vid början av 2015 befann sig MSB mitt i en stor internationell insats i Västafrika för att bidra till att begränsa den allvarliga ebolaepidemin, i slutet av året var ett hundratal av MSB:s egen personal involverad i en särskilt upprättad organisation för att samlat kunna bidra till arbetet i flyktingmottagandet. Samtidigt genomfördes under 2015 en omorganisation som förväntas bidra till synergier, effektivare resursanvändning och bättre samordning och göra MSB bättre rustat för nya utmaningar.

Perspektivet höjd beredskap flätas in successivt i många av myndighetens utvecklingsprocesser och civilt försvar står högre på agendan. Under året har vi arbetat med att sammanställa lärdomarna från skogsbranden i Västmanland, det ska redovisas till regeringen sista mars 2016. Förmågan att förebygga och hantera olyckor och kriser utvecklas kontinuerligt, bland annat genom införandet av aktörsgemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar.

Det är några nedslag i MSB:s mångfacetterade verksamhet. Välkommen att ta del av hela årsredovisningen för 2015.

Årsredovisning 2015
Vid början av 2015 befann sig MSB mitt i en stor internationell insats i Västafrika för att bidra till att begränsa den allvarliga ebolae...
Publikationsnummer:
MSB974
 
 
Kontakt:
Svante Werger Svante.Werger@msb.se