Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Årsrapport om MSB:s insatsverksamhet 2016

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-03-07 kl. 16:00
Under förra året genomförde MSB 173 insatser i Sverige och i världen för att hantera kriser och katastrofer. Det handlar till största delen om internationellt arbete inom områden som minhantering, civil konflikthantering, stärkt katastrofberedskap, humanitära insatser och återuppbyggnad av viktiga samhällsfunktioner.

Den röda tråden i MSB:s operativa uppdrag är att möjliggöra, inrikta och stödja andra aktörers hantering av allvarliga olyckor, katastrofer och kriser, både i Sverige och i världen. Nu presenterar MSB en rapport om sin insatsverksamhet under förra året. I rapporten framgår att MSB har genomfört en rad insatser för att stärka kapaciteten att hantera kriser och katastrofer, både nationellt och internationellt.

MSB har bland annat bidragit till att humanitära aktörer kan ha närvaro i några av världens mest svårtillgängliga områden så som Central afrikanska republiken, norra Nigeria och Sydsudan. MSB har även bidragit till att katastrofavfall tagits om hand om efter jordbävningar och stormar samt stärkt flera länder i Asien och Afrikas att själva kunna hantera framtida katastrofer.

Insatsverksamheten 2016
MSB har under 2016 genomfört 173 insatser, varav 126 internationella biståndsinsatser, 4 insatser i ej biståndsland och 43 insatser natio...
Publikationsnummer:
MSB1075
 
 

 

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se