Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Amerikansk katastrofexpert gästar Mötesplats Samhällssäkerhet

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-10-31 kl. 12:00
Den 28-29 november äger Mötesplats Samhällssäkerhet 2017 rum på Kistamässan i Stockholm. I år gästas evenemanget bland annat av Craig Fugate, som under åtta år ledde den amerikanska katastrofhanteringsmyndigheten FEMA.

Craig Fugates erfarenhet av kriser och katastrofer är massiv – under hans tid som chef för FEMA ansvarade han för hanteringen av hundratals naturkatastrofer. På Mötesplats Samhällssäkerhet kommer han att tala den 29 november under rubriken ”The 7 Deadly Sins of Emergency Management” (ungefär ”krishanteringens sju dödssynder”).

Medarbetare från MSB kommer att medverka i ett stort antal av programpunkterna under Mötesplats Samhällssäkerhet, bland annat i frågor som rör totalförsvar, beredskap för påverkan mot valet 2018, säker kommunikation och den enskilda människans beredskap.

Den som besöker MSB:s monter på mötesplatsen kommer att kunna prata med representanter från MSB om en mängd olika frågor.

− Det försämrade säkerhetspolitiska läget och regeringens beslut att återuppta planeringen för civilt försvar gör att behovet av mötesplatser för nätverkande och gemensamt lärande är större än någonsin. Ta chansen och kom och prata med oss! säger MSB:s kommunikationsdirektör Svante Werger.

MSB är en av Mötesplats Samhällssäkerhets tre huvudpartners. De övriga är Sveriges Kommuner och Landsting och Folk och Försvar.

Här kan du anmäla dig till Mötesplats Samhällssäkerhet och ta del av hela programmet

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se