Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Utlysning i juni för uppdrag till ideella organisationer som utbildar allmänheten

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2019-06-03 kl. 14:34
MSB kommer i mitten av juni att lysa ut uppdrag för utbildningsverksamhet som stärker den enskildes förmåga att förebygga och hantera olyckor, allvarliga händelser och kriser. Ideella organisationer som kan erbjuda utbildningar inom dessa områden bjuds då in att söka uppdrag för 2020.

Varje år fördelar MSB 33 miljoner kronor i uppdragsersättning till ideella organisationer i syfte att stärka den enskildes förmåga inom olika områden. I MSB:s inriktning som gäller 2020-2023 preciseras vilka förmågor som ska stärkas för perioden:

  • Förmåga att förebygga och agera vid bostadsbränder
  • Förmåga att förebygga och hantera anlagda skolbränder
  • Vattensäkerhet och drunkningsförebyggande
  • Första hjälpen, hjärt- och lungräddning
  • Förebyggande åtgärder för att minska risken för fallolyckor
  • Förmåga att hantera information säkert

Uppdragsersättning lämnas även för att stärka förmågan att hantera allvarliga händelser och kriser, som hur olika kriser kan påverka samhället och individen och hur människor kan agera vid klimatrelaterade händelser, som exempelvis vid översvämning, värmebölja eller vid evakuering vid skogsbränder.

Ansökningarna ska vara MSB tillhanda i slutet av september 2019.

Läs mer om uppdragsersättning till ideella organisationer 

Kontakt:
Vendela Dobson Vendela.Dobson@msb.se