Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Värmens påverkan på samhället

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2015-06-29 kl. 16:25
MSB har tagit fram en rapport med faktablad och rekommendationer för kommuner vid värmebölja. Rapporten beskriver vad som kan hända eller har hänt i samhället under värmeböljor och vad man kan göra för att minska de negativa konsekvenserna.

I och med klimatförändringarna blir värmeböljor allt vanligare, både i Sverige och globalt. Vi kommer att få uppleva kraftigare och mer långvariga värmeböljor, och de kommer att förekomma oftare än vi är vana vid nu. MSB har därför tagit fram en rapport som fokuserar på vad som kan göras med kort framförhållning (några månader) och vad som kan göras under en värmebölja. Innehållet bygger i huvudsak på vad som rapporterats i tidigare studier kring effekter av värme på samhällsviktiga verksamheter i Sverige.

I rapporten redovisas kunskap om värmeböljors effekter på samhällsviktiga sektorer. Den ger förslag på hur kommunen kan sammankalla till samordningsmöten före och under en värmebölja, samt hur de kan analysera konsekvenserna av en värmebölja inom ramen för sitt risk- och sårbarhetsanalysarbete. Rapporten innehåller även ett antal faktablad för olika kommunala verksamheten med tips om möjliga åtgärder.

En referensgrupp har varit knuten till projektet som bestod av säkerhetschefer (eller motsvarande) från tre kommuner, en kommunal miljöchef och ansvariga på länsstyrelsen i Stockholms län för dels klimatanpassning och dels risk- och sårbarhetsreducerande arbete.

Värmens påverkan på samhället
Syftet med den här rapporten är att sammanställa kunskap om vad som kan hända eller har hänt i samhället under värmeböljor, vad man kan g...
Pris:
0,00 kr
Publikationsnummer:
MSB870
Antal
 
 

Läs mer om värmeböljor

Kontakt: