Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Regionala träffar om arbetet med översvämningsförordningen

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-07-13 kl. 09:17
MSB bjuder in till fem regionala seminarier under hösten för att presentera pågående arbete med översvämningsförordningen och diskutera fortsatt arbete.
Arbetet med översvämningsförordningen har tagit steget in i den fas som kallas steg 2a då hotkartor skall tas fram, enligt förordningen. Under 2013, kommer sedan möjliga risker att identifieras inom de översvämningshotade områdena. Det sista steget, riskhanteringsplaner påbörjas under 2014.
 
Seminariet är dels en avstämning av pågående arbete och en möjlighet för länsstyrelser och kommuner att medverka i riktlinjer för arbetet under de kommande åren.
 
Arbetet under nästa år, framtagande av riskkartor, skall ske vattendistriktsvis av följande länsstyrelser:
  • Länsstyrelsen i Norrbotten
  • Länsstyrelsen i Västernorrland
  • Länsstyrelsen i Västmanland
  • Länsstyrelsen i Kalmar
  • Länsstyrelsen i Västra Götaland
Samtliga berörda länsstyrelser kommer dock att medverka med stöd i processen. De fem regionala seminarierna kommer därför att fokusera på frågor som är aktuella för det berörda vattendistriktet. Är det inte möjligt att delta i det seminarium som sker i vatten-distriktet finns det möjlighet att delta vid något av de övriga tillfällena. 
 
 
 
 
 
Kontakt:
Anna Nordlander Anna.Nordlander@msb.se
Barbro Näslund Landenmark barbro.naslund-landenmark@msb.se