Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Ny rapport – Nya nationella höjdmodellen (NNH) och naturolyckor

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-02-24 kl. 16:04
I denna rapport redovisas resultatet av en nationell inventering utförd av Metria AB av tillämpningar av NNH (nya nationella höjdmodellen) med fokus på naturolyckor och katastrofriskreducerande arbete.
NNH och naturolyckor
I denna rapport redovisas resultatet av en nationell inventering utförd av Metria AB av tillämpningar av NNH (nya nationella höjdmodellen...
Pris:
0,00 kr
Publikationsnummer:
MSB360
Antal
 
Inventeringen, gjordes under november 2011, visar att NNH i högsta grad används till förebyggande arbete in området naturolyckor och klimatanpassning. Inventeringen indikerar också att kvaliteten i NNH är tillräckligt bra för att nyttjas i arbetet med att uppfylla de krav som ställs från EU ibland annat översvämningsdirektivet.
 
Något överraskande är också mängden tillämpningar inom andra områden, till exempel för att identifiera kläckningsområden för mygg.

Intressant att notera är också att de som arbetar med NNH är spridda över alla aktörer inom området, både kommuner, länsstyrelser, myndigheter, universitet och privata företag har tagit till sig och börjat arbeta med NNH. Rapporten innehåller också en internationell utblick
 
Projektet har utförts inom ramen för samarbetet inom den Nationella plattformen för arbete med naturolyckor med Lantmäteriet som projektägare.
Kontakt:
No such user