Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Ny portal med översvämningsdata

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-03-14 kl. 17:00
MSB lanserar nu en ny portal där samtliga översvämningskarteringar som MSB tagit fram finns samlade. Tidigare har översvämningskarteringarna funnits tillgängliga via flera olika kartvisare, nu samlas alla kartor på ett och samma ställe, vilket gör det lättare att hitta.

Kartorna visar de områden som hotas av översvämning när vattenflödena uppnår vissa nivåer. I portalen kan man titta på vad som riskerar att översvämmas inom respektive område. Det finns också möjlighet att hämta hem data om man vill göra egna bearbetningar.

Syftet med översvämningskarteringarna är att underlätta planeringsarbetet inom exempelvis kommuner och länsstyrelser, och vara ett hjälpmedel för att anpassa samhället till ett förändrat klimat.

Till sidan översiktlig översvämningskartering

Till portalen för översvämningshot

Portalen för översvämningshot

Kontakt:
Cecilia Alfredsson Cecilia.Alfredsson@msb.se