Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nu startar gräsbrandsrisksäsongen – stor risk för gräsbrand i snöfria delar av Götaland

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2013-03-07 kl. 15:48
Nu har snön smält i stora delar av södra Sverige. I samband med att torr luftmassa kommer in torkar gräset snabbt i utsatta lägen. Bränder antänds mycket lätt i det torra fjolårsgräset och sprider sig mycket fort. Det är därför viktigt att vara försiktig med eld eller annat som kan antända det torra fjolårsgräset.

Läs mer om varningar från SMHI
 

Brandrisk skog och mark

Information om risker för skogs- och gräsbrand finns i MSB:s och SMHI:s informationssystem "Brandrisk skog och mark". Informationen kan visas i två varianter, en inloggningsskyddad som i första hand riktar sig till kommunal räddningstjänst och länsstyrelser samt en öppen för andra intresserade.

 

DinSäkerhet.se

På webbplatsen Dinsäkerhet.se finner du information om risker, brand och eldning som riktar sig till dig som privatperson.
 

Appen BRANDRISK Ute

BRANDRISK Ute är en mobil applikation som hjälper dig att hålla koll på brandrisken i skog och mark. Informationen hjälper dig att minska risken för att starta gräs- och skogsbränder. Den lär dig också mer om säker eldning utomhus.
 
Appen finns för iPhone, iPad och Android. Du hittar den på App Store eller Google Play.
 
Kontakt:
Leif Sandahl Leif.Sandahl@msb.se