Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nu har MSB överlämnat den översiktliga morän karteringen till Åre kommun

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-05-15 kl. 08:25
Syftet med den översiktliga karteringen av stabiliteten i morän och grova jordar är att översiktligt kartlägga behovet av detaljerade undersökningar och kontroller med avseende på faran för slamströmmar, skred och ras.

Karteringarna ska utgöra ett stöd i kommunernas riksinventering och riskhantering. Med stabilitetskarteringen till grund kan kommunerna själva upprätta handlingsplaner och utföra detaljerade utredningar i utpekade områden.

Arbetet med att ta fram de översiktliga stabilitetskarteringarna pågår kontinuerligt.
MSB har regeringens uppdrag att stödja kommuner och länsstyrelser med översiktliga kartläggningar av markens stabilitet i bebyggda områden där det finns risk för jordrörelser. Syftet är att identifiera vilka bebyggda områden som inte klassas som stabila.

Karterade kommuner

Kontakt:
Margareta Nisser-Larsson margareta.nisser@msb.se