Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Kartbild ur databasen.

Nu kan du söka i nya Naturolycksdatabasen

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2010-03-24 kl. 10:44
MSB lanserar en ny version av Naturolycksdatabasen. En nyhet är kartfunktionen som kan visa utbredningen av exempelvis en storm eller skyfall.
Naturolycksdatabasen har byggts upp sedan 2005 och förvaltas av MSB.
 
Databasen är en resurs med samlad information om bakomliggande orsaker, händelseförlopp, hantering och lärdomar från naturolyckor som inträffat i Sverige sedan 1950.
 
Den nya sökmotorn har en kartdel som kan användas för att söka efter inträffade händelser på en viss plats i Sverige, men också för att visa utbredningen av exempelvis en storm eller ett skyfall. Innehållet i databasen baseras främst på uppföljningar och utvärderingar som gjorts av drabbade kommuner, länsstyrelser och centrala myndigheter. Dokumentation från senare år finns i regel lagrat digitalt i databasen. 
 
Databasen fungerar som ett stöd och en kunskapskälla för myndigheter i deras förberedande och förebyggande säkerhetsarbete eller i utbildningssammanhang.
 
Informationen uppdateras årligen och alla naturolyckor som inträffat sedan 1950 är ännu inte bearbetade eller inmatade. Databasen finns fritt tillgänglig på webben med snabbadress: msb.se/naturolycksdatabas
 
 
 
 
Kontakt:
Magnus Olofsson Magnus.Olofsson@msb.se