Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB:s lägesrapport inför vårfloden

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2010-03-11 kl. 15:08
MSB följer utvecklingen av läget inför en eventuell vårflod. Nu finns en färsk sammanställning av situationen i landet.
Sammanställningen - den första från MSB under våren 2010 - är baserad på Länsstyrelsernas uppgifter under vecka 10. Läget är för närvarande lugnt då  vårfloden ännu inte kommit igång.
 
MSB kommer under våren att presentera en aktuell sammanställning av vattenläget varje torsdag.
 

Regeringen begär analys av beredskap inför den kommande vårfloden

Regeringen har idag givit Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) i uppdrag att utarbeta en analys över vilka konsekvenser årets vårflod kan komma att få.
 
- Det har varit en snörik vinter över hela landet, vilket gör att alla berörda aktörer bör ha beredskap inför kommande snösmältning och vårflod. Vi vill att MSB tidigt belyser och analyserar vilka  konsekvenserna kan bli av kommande vattenflöden och risk för översvämningar, säger försvarsminister Sten Tolgfors.
 
Kontakt:
Barbro Näslund Landenmark barbro.naslund-landenmark@msb.se